Tuesday, February 12, 2008

GJENERATA RE SHQIPTARE-ITALI,UNIONE GENERALE D’ALBANIA DHE LEGACOOP

GJENERATA RE SHQIPTARE-ITALI,UNIONE GENERALE D’ALBANIA DHE LEGACOOP

Takimi u mbajt tek “Hotel Bliston” ne Genova.Gjate ketij takimi ishte i pranishem edhe televizoni lokal “Telecitta”. Perpfaqesue per GJRSH-Itali ishte kryetari i saj z.Alban Daci. Ne kete takim u diskutua mbi komunitetin shqiptare qe eshte i pranishem ne Liguria. Komuiniteti shqiptar ka kapacitete siperrmarrje superiore ne krahasim me komunitet e tjera. Ky komunitet ka nevoje per politika integruese qe te kontRibuojne per nje korporativizem te vertete shqiptar. Ky proces per vete kompleksitetin e tij kerkon rrjete informacioni. Duke pare qe problemet sociale ne pergjithesi jane te nje spektri te gjere. Atehere si pergjigje efikase eshte korporativizmi,nje siperrmarrje e vertet korporative.Ne qender te ketyre inisiativave duhet te jene edhe istitucionet shteterore,sepse vete korporativizmi eshte nje nder elementet kryesore te welfare, i cili lejon dhe ka nevoje per ndihmen e strukturave administrative shteterore. Tragjedia e Darsenes ,ku mbeti i vrare puntori shqiptare ,ka kontribuar ne terheqjen e vemendjes se publikut mbi problemet esenciale shoqerore me te cilat perballen emigrantet. Unione Generale d’Albania shprehu inisiativen e tij duke thene se: Duam te krijojme nje Lob shqiptare,qe mund te drejtoj,menaxhoj dhe te perdore prezencen e shqiptareve.