Monday, February 11, 2008

Fale GJENERATES RE SHQIPTARE-ITALY

Gjenerata Re Shqiptare ne bashkpunim me istitucionet vendore si dhe me mjaft organizma te tjere jo qeveritare, po ndihmon dhe po mbeshtet komunitetin shqiptare qe eshte i pranishem ne Itali dhe ne vecanti ne Liguria.
Fale Gjenerates Re Shqiptare.zeri i shqiptareve po degjohet cdo dite e me teper...
Me date17 nentore 2005 une Alban Daci, kryetar i organizates Gjenerata Re Shqiptare isha i ftuar tek kanali televiziv "TeleGenova", pikerisht ne programin prestigjoz " GENOVA allo Spechio". Gjate ketij emisione ishin te ftuar zv. Presidenti i Regionit Liguria si dhe te tjere .
Gjenerata Re Shqiptare-Italy ka hartuar mjaft projekte te rendesishme qe priten ne vihen ne zbatim duke u realizuar ne te ardhmen.
Per 28 nentor ne nder te festes tone Kombetar, ne Gjenerata Re Shqiptare do te organizojme nje feste te permasave te medhaja, pikerisht ne ambjentet e Universitetit te Genoves.
Qellimi i kesa feste eshte: shkembimi inter-kulturor mes studenteve shqiptar, italian dhe erasmus me qellim qe te njihem me kulturen, civilizimin, zakonet dhe me mjaft pasuri te vyera qe i posidojme ne si Kombe.