Monday, August 26, 2013

A do te kemi ne Shqiperi dy Qeveri paralele

Alban Daci

Kjo eshte plotesishte e vertete e mjaftojne te ndjekim iniciativat e fundti te PS, ku mungojne pjesmarresit e LSI. Madje as nuk permenden nevoja e pjesmarresjes se tyre. Po ndjek live ate qe PS e ka quajtur "Shqiperia e Gjenerates Tjetere" dhe nuk shoh te pranishem asnje nga ministriat e ardhshem qe do te kete LSI. Si ka mundesi qe partia patrnere qe do te kete pese ministra ne poste kyqe e nuk merr pjese ne nje konference te tille qe eshte shume e rendesishme. Kjo konference nese do te ishte serioze per nga rendesia ka nevoje jo vetem per pranine dhe koherencen e gjithe qeverise, por mundesine reale te bashkepunimit te Opozites dhe Pozites, sepse implementimi i tij ka nevoje edhe per bashkepunimin e Pushtetit Lokal, i cili eshte i shperndare mes dy poleve si pullat e leopardit. Gjithashtu, ne Akademine Verore te LSI nuk ishte i ftuar asnje anetare apo perfaqesues i PS. Duket qarte se jo vetem se nuk do te kete nje bashkepunim mes dy partive kryesore qe bejne Qeverine e Re, por ka tendenca te hapura konkurrence dhe presioni mes paleve. Kjo do te bej qe shume inciativa qe do te kerkojne bashkepunim gjitheperfshires te deshtojne. Nje deshtim do te jete edhe kjo konferenca mbarekombetare e "Shqiperia e Gjenerates Tjetere", te cilet do te cilesoja vetem nje leksion te bezdishem te arktitekture, urbanistikes dhe inxhinierise se ndertimit dhe asgje me shume.