Wednesday, November 6, 2013

Vota 20 mije leke. Te gjithe heshtim, por te gjithe e dime

Blerja e votes e solli Rilindjen ne Pushtet, ose me sakt mbajti ne pushtet perseri LSI. Ky subjekt politik bazohet kryesisht dhe vetem mbi blerjen e votes. Po me thoshte dikush se LSI, i kishte blere votat e Elbasanit qe gjashte muaj para se te vinin zgjedhjet. Fenomeni i blerjes se votes ne zgjedhjet e 23 qershorit ka qene masiv dhe percaktoje edhe fituesin. Jane shpernda Iphone, jane shpernda 20 euroshe, 50 euroshe, ushqime. Por askush nuk flet per kete fenomen edhe pse te gjithe e dine. Tashme kemi edhe nje video konkrete te blerjes se votes per 20 mije leke te vjetra ne zgjedhjet lokale ne Korce e askush nuk flet. As progres raporti i BE nuk flet per kete fenomen. Nuk e di se cfare mund te ndodhte ne Berlin, Paris apo diku tjeter te filmohej shitja e votes kundrejt 20 eurove. Ajo qe eshte shume e rrezikshme dhe qe e kam theksuar edhe ne shkrime te tjera eshte fakti se keshtu po vrasin demokracine dhe te ardhmen. Problemi eshte se shitja apo blerja e votes tashme jane bere sistem ne Shqiperi dhe kane zevendesuar ate qe ishte tjetersimi i votes permes kutive. Shit-blerja e votes mundeson kapjen e pushtetit nga organizata mafioze dhe kriminimale, te cilat permes parave informale blejne votat e qytetareve, marrin ne drejtim institucionet dhe i perdorin per interesa krejt kriminale, mafioze dhe jo ne sherbim te qytetareve. Ne reagojme per armet kimike, por mekanizmi i gjithe te keqijave eshte blerja e votes. Aty qytetari humb te drejten e perfaqesimit dhe praktikisht kthehet person i nenshtruar duke humbur statusin e qytetarit te lire. A. Daci