Tuesday, November 19, 2013

Politika shqiptare eshte boshe


Politika shqiptare per fat te keq eshte e mbyllur vetem ne llogoren e sherreve, replikave dhe komenteve qesharake e naive qe bejne per njeri-tjetrin. Per shembull tek partite e medha ka njerez qe per shkak te proceseve dhe kohes jane tashme jashte mode. Ka ikur koha e modelit te Erion Brace, i cili ka me shume se 20 vjet qe ben vetem zhurmuesin. Nuk mendoj se politika shqiptare dhe PS ka me nevoje per nje figure te tille. 
Gjithashtu, PD ka persona te cilet kurre nuk kane fituar nje beteje politike dhe jane fshehur gjithmone pas betejave te bera nga te tjeret. Nuk mendoj se PD dhe vendi ka nevoje me per figura te tilla. 
Politika shqiptare eshte politike boshe, sepse ne keto 20 vite nuk ka projektuar vizione largpamese dhe te rendesishme per vendin. Ajo eshte marre me shume vetem me veten e saj duke u mbyllur ne nje llogore sherres, sharjes e ofendimesh, te cilat nuk kane prodhuar asgje te mire ne sherbim te jetes se qytetareve.
Politika shqiptare eshte boshe, sepse nuk ka ofruar rreth vetes njerez te rinj me modele dhe stile te reja. Gjithcka rrotullohet per rreth 20 vite mes te njejteve njerez. te cilet tashme nuk kane cte ofrojne me. Nuk ka rrotacion eltitash, ose te pakten nje bashkepunim elitash dhe brezash. 
Politika shqiptare eshte boshe, sepse nuk ofron performaca te reja, domethenese dhe me stil kreativ. Ka me shume se 20 vjet qe perdoren te njejtat skema klasike. Kjo ka bere qe politika te humb nje nder misionet e saja me te rendesishme, kreativitetin social. Kjo ka bere qe politika jo vetem nuk eshte frymezuese dhe bindese per qytetaret, por mund te konsiderohet pa frike mekanizmi kryesor bllokues i vete shoqerise. 
Politika shqiptare eshte boshe, sepse ajo nuk ka nje tradite te saj origjinale qe here pas here ka nevoje per ndonje freskim modern e bashkekohore. 
Politika shqiptare duket shume here kopje e shumtuar e modeleve te shemtuara politike dhe ka nje dileme te madhe me imitimit te modelit perendimor dhe naivitetit te braktisjes lindore. 
Ky boshllik i politikes shqiptare ka krijuar nje boshllik te madhe ne te gjitha proceset sociale duke e lene ate ne regres. 

A. Daci