Wednesday, May 23, 2012

Për ne sot në Shqipëri ka dy rrugë


Alban Daci 

Të dashur vëllezër shqiptarë, për ne sot në Shqipëri ka dy rrugë: 
- Ta braktisim me pesimizmin se ky vend nuk bëhet dhe këtë vend të mrekullueshëm ta lëmë në dorën e horrave dhe të serbëve e grekëve. 
-Te jemi të vendosur e të bashkuar për ta siguruar të ardhmen tonë dhe të vendit tonë ashtu si duhet. 
Nuk besoj se ka ndonjë shqiptarë që mendon të parën. Shqipëria, ky vendi ynë ka kaluar në histori momente edhe më të vështira, por të parët tonë qëndruar si heronj të pamposhtur përballë tradhtarëve të brendshëm dhe armiqve të jashtëm. Nëse e braktisim idealin tonë për një të ardhme më të mirë dhe për një Shqipëri të gëzuar nga shqiptarët, ne nuk bëjmë gjë tjetër veçse u hapim rrugën tradhtarëve të mbarojnë misionet e tyre dhe kënaqim armiqtë tonë të jashtëm. Ne duhet të rezistojmë dhe të tregojmë vlerat tona kombëtare. Ne duhet t'i tregojmë Evropës së vjetër se dimë të bëjmë shtet. Ne duhet t'u themi armiqve të jashtëm se Shqipëria është vetëm e shqiptarëve, të tjerët, nëse duan dhe plotësojnë kushtet do të respektohen si miq ashtu siç e ka zakon shqiptari. Përndryshe do u tregojmë atyre vendin siç ua kanë treguar të parët tanë.