Saturday, December 21, 2013

Vendimet qe duhet te marr PD per te ardhur ne Pushtet


- Hapjen e partise

Hapje konkrete te PD pertej retorikes. Nje fushate e gjere per anetaresime dhe krijimi i institucioneve keshilluese me pjesmarrje nga shoqeria civile qe mund te japin nje kontribut te rendesishem per ceshtjet sociale e ekonomike.

-Rishqyrtimi i linjes se aleancave. Partia ne keto 22 vjet ka bere edhe aleanca te cilat nuk kane te bejne fare me misionin e vertete qe duhet te kete nje parti e djathte me principe demokratike e liberale. PD dhe ish kryetari i saj Berisha duhet te dalin publikisht dhe te thone se nuk do te bejne kurre asnje lloj kualicioni apo bashkepunimi me LSI dhe me parti puro te Majta. PD vazhdon te heshte ne lidhje me Ilir Meten dhe LSI me shpresen se nje dite ne te ardhmen mund te martohen edhe njehere ne nje martese politike-pushteti

- Te bej idealizime dhe pastrim nga vetja per te pastrua me tej gjithe politiken

PD dhe Berisha duhet te pranojne publikisht se edhe kane gabuar ne qeverisjen e fundit duke pasur njerez qe kane abuzuar me pushtet dhe kane tradhtuar idealet e PD. Nuk mund te kete ish zyrtare te PD qe levizin me super makina lluksose dhe ne jete kane bere vetem ministrin, asnje profesion tjeter dhe nuk kane trashguar asnje pasuri. PD duhet te distancohet publikisht nga keta persona dhe duhet ti largoi edhe nga institucionet drejtuese.

-Te krijoi nje vizion me te vertete te ri

PD duhet te krijoi vizion te ri, modern, demokratik dhe real per qeverisjen e vendit. Nuk mund te pranoj njerez sherlatan per ti kandidatuar per Parlamentin dhe komunat apo bashkite. Nuk mund te ecet me me idene e besnikerise partiatike, por duhet te analizohen kriteret e cdo kandidate ne sherbim me permbushjen e misionit qe duhet te kete cdo perfaqesues i cdo niveli qofte, si ne pushtetin qendror ashtu edhe ne ate lokal. 

-Rishqyrtim per ceshtjet e medha

PD duhet te analzoi riqendrimin e saj per ceshtje te medha qe lidhen me pronen private, me ish te perndjekurit politik dhe me lloj e sistemit ekonomik qe duhet te kete Shqiperia. PD duhet te kete kurajo t'u kerkoje falje pronareve shqiptare qe nuk ua kthej pronen ashtu sic ishte zotuar ne '92. 

A. Daci