Thursday, December 12, 2013

Lajmi: SHBA dhe Rusia perulen para Shqiperise Natyrale eshte puro mashtim dhe konspiracion.

Para ca muajsh jam takuar me nje perfaqesues te larte te Ambasades Ruse ne Tirane. Folem me te per AK dhe Bashkimin Kombetare. Ka qene nje performance spetakolare e imja ne lidhje me keto dy argumente. Ne lidhje me marredheniet ruso-shqiptare i thash se Rusia e ka vellain e vete dhe keto jane popujt sllave duke perfshi dhe Serbine. I thash se shqiptaret e kane vellaun e tyre dhe keto jane SHBA. Prandaj zgjedhjet tona i kemi tashme te bera. Megjithate, ne kuader te interesave ekonomike mund te bashkepunojme se bashku, sidomos ne kuader te gazit. Megjithate, ky bashkepunim nuk mund te jete ne ate mase sa te cenoje marredheniet qe kemi ne shqiptaret me SHBA dhe BE. Me pyeti se çmendoja per SHBA? I thash se ato jane tempulli i demokracise boterore dhe superfuqia boterore. Nese keto jane superfuqi boterore sigurisht nuk eshte faji i tyre, por faji juaj qe nuk jeni ne gjendje t'i zevendesoni ata. Me pyeti ne lidhje me Sirine dhe vendet arabe. Une i thash se juve nuk ua ndjen fare per ato popuj se ju jeni ekstremist ortodoks, por thjeshte doni te mbroni interesat tuaja gjeopolitike. Per momentin nuk jeni ne gjendje e kur te jeni nje dite do te beni perseri ate qe keni bere gjate Luftes se Ftohte. Ne lidhje me Bashkimin Kombetare i thashte, mos sot, neser nje dite do te ndodh dhe kete nuk do ta pengoje dot askush, as edhe ju. Eshte nje proces i natyrshem dhe i pandalshem. Ne lidhje me marredhenit shqiptare me ato serbet i thash se Serbia duhet te pranoi realitetin dhe te heq dore nga tokat shqiptare. Pas ketij fakti do te kete marredhenie te fqinjesise. Pra, titull i mesiperm eshte konsipiracion, sepse Rusia nuk ka per tu perulur kurre para bashkimit te shqiptareve. Ndersa ne lidhje me SHBA ato e kane thene fjalen e tyre qe nga koha e Uillson me parimin e vetevendosjes. Na takon neve te bejme hapa te tjere. Pra, bashkimi eshte ne doren tone dhe nuk ka rendesi se kush perulet. A. DACI