Wednesday, September 18, 2013

Te rinjte, nje eksperience ndryshe me AK


Shqiperia njihet si vendi me moshen me te re. Mijera te rinj e te reja, te shkolluar apo ne shkollim e siper jetojne brenda ne Shqiperi, po aq shume studiojne dhe jetojne edhe jashte vendit. Ato qe jetojne ne Shqiperi per fat te keq jane pa pune, ose edhe me keq pa shprese per te gjetur pune.
Megjithate, edhe pse punesimi eshte mjet i vetem i jeteses ne Shqiperi, ai edhe kur mungon nuk tregon vlerat e verteta individuale cdo personi. Perkundrazi, thuajse ne te gjitha rastet ata qe nuk arrijne te punesohen jane mbartesit me te mire te vlerave intelektuale, profesionale dhe humane.
Keta permes ideve dhe angazhimeve mund te japin shume per vendin dhe te ardhmen e tyre. Pushteti i ardhur edhe pse premton se do te sjelle shume ndryshime te reja e pozitive (eshte per t'i pare para se tu besojme) jo te gjithe te rinjet do te arrihen te punesohen. 
Gjithmone do te kete vend per padrejtesi dhe nepotizem, por kjo nuk do te thote se te rinjte duhet te deludohen dhe te humbin besimin tek vetja e tyre. Ato mund te zgjedhin te angazhohen politikisht dhe profesionalisht tek AK. Bukuria e politikes qendron pikerisht tek fakti se njerez me ide te ndryshme, karaktere te ndryshme, pranojne te punojne se bashku, te investojne ne iniciativa te perbashketa. 
Angazhimi i te rinjve ne politike dhe tek AK nuk do te ishte humbje kohe apo nje imazh negative, perkundrazi do te konfirmonte ekzistencen e tyre dhe marrjen ne konsiderate. Angazhohuni tek AK duke e konsideruar ate nje labarator te perbashket idesh, vizionesh dhe nje mundesi reale per t'u degjuar zeri e per t'iu marre ne konsiderate ekzistenca juaj. Mos harroni si finalitet pushtetin, i cili nuk duhet te jete objektiv ne vete, por nje ure e nevojshme per te realizuar projekte serioze ne sherbim te mires se perbashket.