Friday, May 3, 2013

Ne dhe Ata


Alban Daci

Kohë parë me Kryetarin Kreshnik Spahiun në një takim me qytetarët në Bathore. Hymë në një lokal, pronari i të cilit ishte prej 15 vitesh drejtues i një organizate të PS në atë zonë. Ndër të tjera Kryetari i tha: "Pse more zotëri, mes meje, Rucit dhe Berishës, kë do te votoje? Ata dy të tjerët i ke provuar prej 22 vitesh, kurse mua ke mundësinë të më japësh një shans të parë dhe nëse dal si ata të dy të tjerë, mos me jep një shans të dytë". Pronari i lokalit tha se: "Vajza ime ka mbaruar krejt dhjeta Juridikun dhe ka bërë edhe foto me ju si studente e shkëlqyer, por ka dy vjet pa pune. Unë, që sot e deklaroj votën time për ju". Ndërsa morali për largimet. Rama bën tellallin, se ne na paskan ikur disa Sekretare. Nuk ka ikur askush, sepse ata kanë qenë militantë të PS dhe të anëtarësuar tek PS. Por jam kureshtar të di çfarë mund të thotë Rama, për faktin se si Stalini përjashtojë themeluesin e partisë së tij, z. Islami. Çfarë mund të thotë Rama që ka detyruar për shkak të sjelljes së tij, që një si Islami mes Ramës dhe Berishës, të zgjedh Berishën dhe mes partisë që krijojë vetë dhe partisë që e luftojë për 22 vjet, të zgjedh këtë fundit. Çfarë mund të thotë Rama, për faktin se tek partia e tij njerëzit nuk guxojnë të flasin se dhunohen edhe fizikisht? Ne, jemi Aleanca Kuq e Zi dhe ata janë ATA...!