Friday, April 5, 2013

Babëzia Meta dhe hipokrizia RamaAlban Daci

Meta cdo ditë e më shumë me sjelljet e tij prej makiavelisti po dëshmonë se është një politikan i babëzitur dhe para interesit të tij personal nuk vendos asgjë.  Meta këto ditë dëshmojë se: Kualiconi me PD nuk ishte i natyrshëm, por i imponuar. Po si ka mundësi të na mashtrojë në ditën për diell, thua se ne shqiptarët hajmë barë. Harron Meta se atë kualicion e cilësojë si “kualicionin e integrimit”. Ai kualicion ishte i cdo gjëje, i skandaleve, i punësimeve militanteske, i pazareve, i tenderave, i shitejeve te pasurive kombetare, i shitjes së detit, por aspak i Integrimit. Shqipëria e mbylli këtë kualicioni jo duke ju afruar Europës, por duke ju larguar asaj më shumë se kurrë. 
Cështja e dytë është se na qenka i imponuar. Po nga se u imponua Meta që bëri këtë kualicion? Nga dashuria për vendin dhe shqiptarët? Apo nga dëshira për të pasur gjithcka në dorë, përfshi edhe punësimin e Gimit të pa shkollë? Apo me siguri Metës, ia kanë kërkuar amerikanët, sepse e cilësojnë njeri me vizione të mëdha demokratike?! Hajde pallavra hajde! Meta dihet se është i apasionuar për tu shitur si person që ka çelësin e solit në dorë në politikën shqiptare. Disa e kanë besuar dhe e kanë ngrënë këtë teori si sapunë për djathë. I tillë ishte edhe Berisha që krijoi besimin se pa Metën nuk mund të ketë pushtet dhe qeverisje.
Rama nga ana tjetër po përpiqe të justifikohet se bashkimi me Metën është shpresa e vetme për të Majtën shqiptare. Kjo nuk është gjë tjetër vecse një hipokrizi e madhe dhe një mashtrim elektoral për qytetarët. E para ky kod elektoral nuk jep mundësi për të pasur kualicion për zgjedhje, por kualicion për qeverisje. Pra, sipas këtij kodi nuk votohen kualicionet, por vetëm partitë si subjekte elektorale. Në këtë kuptim, për sa kohë nuk kanë përfunduar zgjedhjet, Rama nuk mund të dij forcën reale politike të LSI. Shumë sondazhe, për shkak edhe të skandaleve të ndodhura nuk e nxjerrin LSI në zgjedhje më shumë se 3% në nivel kombëtar. Atëherë si mund të deklaroj Rama, se nuk do të përsëris gabimet e të kaluarës, por këtë radh do të bashkohet me Metën si të vetmen mundësi për të fituar zgjedhjet. Pra, bashkimi i Metës me Ramën jo vetëm është demagogji, por një mundësi për të vazhduar një rrugë të përbashkët pushteti dhe abuzimi me pushtetin.
Hipokrizia e tretë, ka të bëj me faktin se: këtë kualicion e ka kërkuar e Majta europiane. Kjo është vetëm një pallavër dhe mashtrim i dobët elektoral. Meta të njëjtën gjë bëri edhe kur justifikojë kualiconin e tij me Berishën duke thënë se për të shmangur një krizë, për të ecur përpara në procesin e integrimit vendosi të bashkohet me Berishën. E para shqipëria duhet të ketë një politikë të brendshme ex ante në shërbim të vendit dhe të qytetarvë dhe ex post në shërbim edhe të integrimit. Së dyti ideja e tij për tu bashkuar me Ramën se është i majtë, thyen idenë e fashme të tij se për interesa kombëtare dhe qytetare politika duhet të dal përtej llogoreve politike. Pra, ai nuk po bën gjë tjetër vecse po rikthen luftën e famshme mes të Majtës dhe të Djathtës.
Hipokrizia e katërt  e Ramës është se nëse nuk bashkohej me Metën, do e fajësnonin përsëri si shkaktar të humbjes. Problem i madh i Ramës është se ai kurrë nuk hyn në garat politikë me shpirtin fitues, por me idenë e humbjes ose maksimumi me idenë e barazimit. Këtë shpresë të vogël dhe këtë frymë dëshpëruese, Rama e ka fitur nga e kaluara e tij politike dhe po e përcon në të gjitha forumet e të Majtës shqiptare.
Në këto rrethana të një hiprokrizie me aromë të Majtë të përfaqësuar nga pseudo të Majtët si Meta dhe Rama, duhet të përgjigjet me anë të bashkimit edhe e Djathta shqiptare. Pra, politika shqiptare po hyn në gjendjen e një lufte të ftohtë dy polare. Njëri pol sapo është krijuar. Pra, ai i Majti.  Atëherë edhe poli tjetër, ai i Djathti pa humbur kohë duhet të formohet dhe të konfirmohet. Hiprokrizija e Majtë duhet të marrë një përgjigjë hipokritike po nga e Djathta.