Thursday, January 17, 2013

Kafshët e pyllit ndëshkojnë vjedhësit


Alban Daci

U mblodhën kafshët e pyllit të shqetësuar se çdo ditë gjërat po zhdukeshin dhe banorët po varfëroheshin. Kjo bëri që paniku të rritet në pyll dhe në të njëjtën kohë paniku nga varfëria po rriste tensionet dhe dukeshin gjasat e para të një revolte. Nga kjo situatë  e vështirë banorët vendosen të mblidheshin dhe të diskutonin problemin. Mbledhja nisi menjëherë me të shara dhe ofendime kundër njëri-tjetri. Dy banorët kryesorë të pyllit, Ujku dhe Ariu filluan të replikonin mes tyre: unë vjedh, ti vjedh, ne vjedhim dhe të tjerët nuk e dinë. Banorët e tjerë të pyllit të zhgënjyer duke u ndriçuar thanë një zëri: ti vjedh, ai vjedh, ju keni vjedhur. Prandaj, të dy do të përjashtoheni nga pylli dhe pyllin do e administrojmë të gjithë së bashku në shërbimin tonë.