Monday, January 14, 2013

Aleanca Kuq e Zi është një portë e hapur për çdo shqiptar


Alban Daci

Aristoteli e pati thënë shumë kohë më parë, “…Oligarkia dhe tirania e kanë jetën më të shkurtër se çfarëdolloj kushtetute tjetër…Të gjitha tiranitë nuk kanë jetuar gjatë.” Edhe diktaturat modern gjithashtu të dobëta. Dobësia e tyre mund të rëndohet dhe pushteti i diktaturave mund të shërbehet.
Bashkëqytetar nuk ka forcë më të madhe se sa forca juaj e përbashkët e mbështetur tek drejtësia dhe tek legjitimitetit. Ju jeni shumica e qytetarëve, të cilët jeni përjashtuar  padrejtësisht dhe në mënyrë të turpshme nga aksesi në pushtet dhe nga e drejta për të bërë karrierë.
Ju  bashkëqytetarë jeni përjashtuar nga një pakicë njerëzish, të cilët për vite me radhë kanë abuzuar mbi ju, mbi të drejtat tuaja dhe mbi vetë ekzistencën tuaj. Forca juaj individuale e bashkuar tek Aleanca Kuq e Zi në formën e një force kolektive është uragani që do të rrëzojë klasën mafioze drejtuese dhe do të krijojë hapësira për të gjithë njerëzit e kualifikuar dhe të ndershëm.
Sot në vend kemi një shumicë njerëzish të ndershëm, të kualifikuar që vazhdojnë të jetojnë të përjashtuar padrejtësisht nga proceset më të rëndësishme sociale në vend. Prandaj, ka ardhur momenti ta shikoni Aleancën Kuq e Zi si krijesën tuaja, ku rritja e saj e shëndosh dhe e suksesshme do të garantonte një jetë më të mirë për ju dhe familjen tuaj.
Aleanca Kuq e Zi është e vetmja shpresë që edhe ju, qytetarë të ndershëm të këtij vendi të respektoheni dhe të jeni pjesë e rëndësishme e politikës. Merreni investimin tuaj tek Aleanca Kuq e Zi si investimin tuaj personal, por në shërbimin tuaj familjarë dhe kolektiv.  
Kudo shikojmë  të rinj, të cilët u përdorën dhe u shtrydhën padrejtësisht nga politika e vjetër për interesat e tyre personale. Aleanca Kuq e Zi është një derë e hapur për të gjithë shqiptarët, të cilët kanë vlera dhe dëshirë për tu bërë pjesë e ndryshimit të madh KUQeZi.
Besoni dhe binduni se e vetmja rrugë që ju çon ju drejt lumturisë dhe rehabilitimit tuaj social është ajo e përfshirjes tuaj tek Aleanca Kuq e Zi, sepse kjo e fundit beson thellësisht tek vlerat demokratike dhe tek dinjiteti njerëzore. Aleanca Kuq e Zi beson në principin e demokracisë të bërë nga posht lart dhe jo anasjelltas si ka ndodhur deri më sot. Demokracia bëhet nga lëvizjet masive popullore dhe jo nga lëvizjet lart poshtë të komanduara dhe të kontrolluar nga burokracia e lidershipit jo legjitim.
Aleanca Kuq e Zi beson tek forca e popullit shqiptar për të realizuar një shoqëri të standardeve perëndimore.  Mendojeni dhe konsiderojeni Aleancën Kuq e Zi si një “nënë të madhe” ku rreth saj mblidhen të gjithë shqiptarët për të përfaqësuar më fort dhe më me sukses interesat individuale por të orientuara drejt qëllimit final kolektiv, atë të një shoqërie të zhvilluar ekonomikisht dhe të demokratizuar politikisht.
Qytetarë të ndershëm shikojeni Aleancën Kuq e Zi si një mundësi reale për të realizuar aspiratat tuaja kolektive dhe për të mbrojtur të drejtën tuaj individuale për të bërë karrierë, për të jetuar më mirë dhe të gëzuar një dinjitet të plotë e të fortë njerëzore.
Qytetarë shikojeni Aleancën Kuq e Zi si forcën e vetme të ndryshimit kolektiv dhe të respektit individual të çdo shqiptari. Aleanca Kuq e Zi është një mundësi më shumë, një portë e hapur për çdo shqiptarë pavarësisht statusit social dhe intelektual, pasurisë private apo shërbimit publik.