Friday, January 11, 2013

Aleanca Kuq e Zi: Besojmë tek Shqipëria


Alban Daci

Aleanca Kuq e Zi lindi si forcë  e re politik, si një domosdoshmëri e kohës. Aleanca Kuq e Zi shpejt revolucionojë shoqërinë dhe mendësinë e shqiptarëve. Ajo menjëherë propozojë dhe argumentojë se në Shqipëri duhet të ndodh rotacioni demokratik i pushtetit, i cili është kushti kryesorë që shqiptarët të bashkohen në një shtet federal. Nëse nuk ndodh rotacioni demokratik i pushtetit, shqiptarët rrezikojnë jo vetëm të mos bashkohen kurrë, por të humbin territore, prestigjin kombëtar dhe të humbin të gjitha pasuritë kombëtare. Shpejt Aleanca Kuq e Zi u bë sinonim i shqiptarizmit dhe e vetë Shqipërisë.
Aleanca Kuq e Zi lind pikërisht në një moment, kur shqiptarët kishin humbur besimin tek Shqipëria dhe ndjenin kompleksin e inferioritet të qenit shqiptarët. Shqiptarët nuk besonin më tek Shqipëria, sepse politika e vjetër kishte ndezur mes tyre përbuzjen dhe përçarjen. Shqiptarët nuk besonin më tek Shqipëria, sepse politika e vjetër disa i kishte detyruar të largoheshin  dhe disa të tjerë i kishte bërë të jetonin në mjerim, shpërfillje dhe në autoritarizëm mafioz.
Aleanca Kuq e Zi me iniciativat e saj të patriotizmit demokratik ngjalli shpresën e madhe tek shqiptarët brenda dhe jashtë kufijve zyrtarë të Shqipërisë. Tashmë shqiptarët kanë një forcë politike, e cila mendon seriozisht për hallet e tyre si dhe po punon po seriozisht me të gjitha mjetet legjitime që shqiptarët të bashkohen.
Shqipëria ka kaluar shumë momente shumë të vështira në këto vite tranzicioni. Shqipëria  ka më shumë se kurrë që të besojmë tek ajo. Shqipëria ka nevojë për besimin e çdo shqiptari. Aleanca Kuq e Zi simbolizon tashmë për shkak të politikave dhe iniciativave të ndërmarrë vetë shqiptarizmin. Prandaj, për këtë arsyeje Aleanca Kuq e Zi është e vetja forcë politike që meriton  të përdor  frazën “Besojmë tek Shqipëria” si slogan të saj politik. Çdo shqiptarë duhet të besojë tek Shqipëri, sepse historia jonë është aq e lashtë dhe e pasur sa na jep guxim për të vazhduar më tej dhe për të pasur një të ardhme ndryshe nga ajo që kemi pasur në këto vite.