Saturday, March 31, 2012

Dibra bëhet Kuq e Zi


Dibra është mbuluar me heroizma dhe me lavdi për të mbrojtur nderin e dinjitetin e vetë, nderin dhe dinjitetin e vatanit, për të mbrojtur vatrën dhe Atdheun. Dibra është mbuluar me dije e kulturë për zhvillim, rritje e përparim. Në ngjarjet dhe situatat më të rëndësishme të historisë tonë kombëtare Dibra shpesh here ka qenë e para e shumë herë të tjera, ndër të parat. Prandaj, Dibra përsëri do të jetë e para dhe ndër të parat që do e bëjë Shqipërinë vetëm Kuq e Zi. Dibranët në histori kanë ngritur dhe kanë luftuar vetëm për një flamur, për flamurin e Skënderbeut Kuq e Zi me Shqiponjën dy Krenare.