Wednesday, March 21, 2012

Aleanca Kuq e Zi është forcë reale politike e sociale


Alban Daci

Ata që nuk kanë sy të shikojnë, ata që nuk kanë veshë të dëgjojnë, ato që nuk kanë kohë dhe gjakftohtësi të analizojnë kanë thënë e komentuar mbi Aleancë Kuq e Zi duke i hequr vlerat reale që ajo tashmë posedon. Dikush ka menduar se Aleanca Kuq e Zi na qenka vetëm një lëvizje rinore! Nuk është aspak i saktë dhe i drejtë ky konstatim. Ky person dhe të tjerë që mendojnë si ai i ftojmë të vijnë e të marr pjesë në takime që AK zhvillon dhe jam i sigurt se do të mendojnë ndryshe. Do të besoi se AK është një forcë gjithëpërfshirëse.
Disa të tjerë na kanë thënë se jemi si “indianët”! Aleanca Kuq e Zi është kundër steriotipeve, paragjykimeve dhe fenomeneve të racizmit. Prandaj, ne shprehim respekt për indianët dhe për historinë e tyre. Ne dëshmojë kudo, në çdo vend e moment se jemi puro shqiptar e ndoshta nga ato shqiptarët fisnik që nuk bëjmë kompromise me identitetin tonë, me historinë tonë, me kulturën tonë dhe më faktin e të qenit shqiptar. Ne i thërrasim këta që mendojnë kështu të vijnë dhe të na takojnë. Jemi të bindur se pasi të na njohin do ta kuptojnë se jemi 24 karat shqiptarë.
Disa na kanë quajtur me të keq ‘nacionalist’. Ne ju themi atyre se jemi patriot, që e duam vendin tonë të jetë demokratik, i zhvilluar dhe i respektuar për vlera pozitive në Rajon.  Ne mendojmë se patriotizmi është vlerë që buron nga kombi dhe demokracia, të cilat së bashku krijojnë bërthamën bazë për të krijuar të gjitha format e tjera të bashkëpunimit ndërkombëtar. Pra, nëse nuk do të organizohej fillimisht forma e shtetit-komb si strukturë sociale, nuk mund të krijoheshin as aleancat ndërkombëtare e as format e komuniteteve ndërkombëtare duke përfshirë edhe atë që sot quhet Bashkimi Europian.
Aleanca Kuq e Zi është alternativa reale politike në vend. Këtë e dëshmojnë të gjitha takimet entuziaste që AK ka zhvilluar në çdo cep të Shqipërisë. Kudo kemi takuar njerëz të zhgënjyer që i kanë kthyer shpresat dhe sytë për nga AK. Shumë prej tyre na pyesin me lot në sy: A do ta ndryshojmë me të vërtetë këtë vend? Ne, jemi idealistë pa iluzione, që jem zotuar për ta bërë Shqipërinë ashtu siç kemi ëndërruar. Nëse do të jemi të gjithë të bashkuar, Shqipëria bëhet.  Lotët e qytetarëve, të cilët janë të diskriminuar deri në përbuzje nga politika 20 vjeçare, janë një betim më shumë qe ne të shkojmë derë më derë, mal në mal, fushë në fushë e cep më cep nëpër Shqipëri për të larguar këtë qeveri antishqiptare.
Gjithashtu,  Aleancën Kuq e Zi, si forcë reale politike dhe madje edhe pol të tretë në vend e dëshmon edhe një sondazh i bërë nga Top Channel, i cili edhe në këto momente është online në faqen e këtij kanali televiziv. Sondazhi i Top Channel drejtohet me këtë pyetje: A mund të bëhet Aleanca Kuq e Zi një pol i tretë në politikën dypolare shqiptare? 77% e të anketuarve është përgjigjur po. Pra, më shumë  se gjysma e tyre mendojnë se Aleanca Kuq e Zi mund të jetë pol i tretë.
Megjithatë, Aleanca Kuq e Zi jo vetëm që është edhe aktualisht një pol i tretë për nga alternativa, por do të jetë forca kryesore qeverisëse në vend, duke dërguar në shtëpi forcat e tjera të papërgjegjshme, të cilat tashmë janë të kalbura, të shterura në ide dhe që nuk posedojnë vullnetin për të mirë-qeverisur këtë vend.
Aleanca Kuq e Zi, u krijua nga dëshira dhe vullneti që qytetarët shprehën për ndryshim. Ajo po rritet çdo ditë po nga dashuria dhe besimi që qytetarët kanë tek ajo. Megjithatë, Aleanca Kuq e Zi, nuk ka dal për egoizma personale për një post pushteti, ashtu siç ka ndodhur më parë me patickat shqiptare, por ajo lindi një vullnet mbarë shqiptar për ndryshim.  Misioni i AK janë shqiptarët dhe Shqipëria.