Wednesday, January 14, 2015

Opozita fitoje perseri e kjo fale Berishes

    
10430851_741182089296416_4299478477290590521_nMe ne fund arrihet marreveshja per rikthimin e Opozites ne Parlament. Nuk kisha dyshime se kjo do te ndodhte, se ne te kundert ashtu sic kam theksuar do te krijohej nje situate e paprecedente, sepse Shqiperia do te behej vendi i pare ne Kontinentin Europian pa Opozite ne Parlament.
Gjithashtu, une jam nder te paktet qe kam shkruar se Shqiperia ishte kthyer ne nje “Diktature Parlamentare”. I vetmi politikan ne Opozite qe e kishte kuptuar kete situate ishte Berisha, nje lider historik. Ngjarjet e dhunes ne Parlament e ritheksuan edhe njehere instalimin e Diktatures Parlamentare e cila pervec dhunes “insitucionale” kunder Opozites kishte kaluar ne nje dhune te mirefillte edhe fizike. Ne kete situate, misioni i Opozite ne Parlament nuk kishte me kuptim dhe kishte mbaruar. Vazhdimi i qendrimit te Opozites ne nje Parlament qe nuk perfaqesonte demokracine ishte e rrezikshme per gjithe sistemin demokratik dhe ne veçanti per elektoratin e Djathte. Berisha ishte ai qe me shume se te gjithe te tjeret besonte se menyra e vetme per te rifituar betejen demokratike ishte bojkoti deri ne fund e pa kompromis. Shume politikane pa eksperience e ne lidhje interesash me Poziten e kritikuan per qendrimin et ij, por shpejt u kuptua se ai kishte te drejte dhe se e njihte mire kundershtatin politik.
Arritja e marreveshjes se re per rikthimin e Opozites ne Parlament jo vetem eshte e rendesishme, por sjelle risi edhe ne menyren e te konceptuarit te Opozites nga Pozita. Sipas, kesaj marreveshje, se pari Parlamenti do te jete me i mbrojtur nga elementet kriminal, qe jane prodhuar nga listat e partive ne zgjedhjet e fundit. Kjo ka ndodhur me shume nga Shumica aktuale e cila nuk ishte e shqetesuar shume per kritere, por me shume ishte e interesuar te merrte me cdo kusht pushtetitn e per kete mblodhi rreth vetes edhe njerez me biografi te njellosur ligjore e penale.
Kjo marreveshje i jep identitetin e merituar Opozites sepse parashikohen ndryshime ne rregullore dhe ne kohe, e cila behet e barabarte mes Kryetarit te Opozites dhe Kryetarit te Pozites.
Kjo marreveshje padyshim eshte nje fitore per Opoziten, por eshte nje fitore e madhe edhe per vete Berishen qe deshmon edhe njehere se roli i tij eshte i pazevendesueshem ne PD. Ai ishte i vetmi qe tha se “nuk duhet te rikthehmi ne Parlament pa nje marrevshje dhe pa nje seance te posaçme”.