Monday, July 7, 2008

“Real Durazzo” është skuadra e parë shqiptare e futbollit në Xhenova


Me datë 3 korrik 2008 u realizua nga “Komiteti Kombëtar Kolombo”, edicioni i dytë i turneut të futbollit për solidaritet “Kristofor Kolombo”.
Në këtë turne për herë të parë mori pjesë dhe një skuadër shqiptare që u emërtua “Real Durazzo”, e cila u formua nga të rinj shqiptar që jetojnë në qytetin e Xhenovës.
Kjo u realizua falë punës së Dr. Alban Daci, Delegat i “Komitetit Kombëtar Kolombo” për Shqipërinë si dhe nga mbështetja personale e Dr. Bruno Aloi, President i “Komitetit Kombëtar Kolombo”.
Kur, u paraqit skuadra shqiptare “Real Durazzo” në fushën e gjelbër të Lagaços u shoqërua me himnin tonë kombëtar shqiptar. Në hapjen e këtij evenimenti solidariteti, ishte i pranishëm edhe Konsulli Shqiptar në Monako, Marchese Giuseppe Maria Durazzo, i cili falënderoj në mënyrë të veçantë Dr. Alban Daci për punën e mrekullueshme që po bën për komunitetin shqiptar në Liguria si dhe për prezantimin e një skuadre shqiptare që mbart emrin e familjes me origjine shqiptare që erdhi si skllave dhe bëri dinasti në qytetin e Xhenovës.
Në fjalimin e tij Dr. Alban Daci, ndër të tjera theksoj: se prania e skuadrës shqiptare tregon se shqiptarët janë të integruar si në ekonomi, kulturë, dhe falë iniciativës së fundit edhe në sport në qytetin e Xhenovës.